איך יודעים אם כדאי לשכור סוכנות קופירייטינג כדי לתת לחברה, לשירות או למוצר שלכם את השם שלו?
ניימינג לחברות, מוצרים ושירותים
הסיבה שאנחנו לא חושבים שכל שם צריך קופי קשורה לפילוסופיה שלנו לגבי בנייה וגידול מותגים. אנחנו חושבים על מותגים במונחים אנושיים. הסיבה לכך היא שקל לנו להתחבר לאנשים. להבין מה הם מסמלים עבורנו, מה הם גורמים לנו להרגיש ועד כמה נרצה לראות אותם שוב. אם מאמצים את דפוסי המחשבה האלה בבנייה של מותגים, קל יותר ליצור מערכות יחסים אותנטיות עם לקוחות ובאופן כללי, לנהל מותג בצורה עקבית וייחודית לאורך זמן. ותסכימו איתנו, שמערכת היחסים שלנו עם האנשים שיקרים לנו לא קשורה לשם שלהם, אלא לסט הערכים, הרגשות, החוכמה והאופי שלהם.
אז מתי כן? אם השם של החברה, המוצר או השירות הוא נכס למותג, כדאי להשקיע בו. כשהציפיות ממנו הן שיבלוט בשוק תחרותי וממותג, שיבטא הבנה מאוד ברורה לגבי הצעה או תפיסה שיווקית שיהיה לו קטע קריאטיבי.
שם מחפש משמעות
תהליך הניימינגשלנו מתחיל מבריף מאוד מדויק שבודק מה השם צריך לשדר. אנחנו יכולים לחבר את הבריף עבורכם בתהליך אסטרטגי או לנתח את הבריף שתכינו.
בחירת סלוגן הרבה פעמים הולכת יד ביד עם תהליך הניימינג. יש מקרים שאנחנו מוצאים קודם את הסלוגן ואחריו השם, ולפעמים השם יושב לנו בול ואנחנו מחברים לו סלוגן. בשונה ממה שהכרנו פעם, היום לא בכל תהליך ניימינג קיימת בחירת סלוגן.
הדברים שאנחנו צריכים כדי לצאת לתהליך ניימינג מדויק:
משמעות – הדבר הראשון שמעניין אותנו בתהליך בניית בריף ניימינג הוא המשמעות. ולמעשה, אנחנו צריכים להכיר את המוצר, להבין את המהות שלו ולמצוא את הסיפור המיוחד שלו. בתהליך מציאת השם לפתרון הדפסה חדשני ודיגיטלי לאריזות הבנו שהמשמעות היא לא התהליך, לא החדשנות ולא הטכנולוגיה. הקריאייטיב דיבר על התוצאה והשם שנבחר הוא BoxTalk:
חוויה – לפעמים לב המותג והשם שאיתו הוא רגש ובידול. כלומר, המשמעות קיימת אבל היא לא עיקר העניין, אלא התחושה שנובעת מהשם. אלא שגם את החוויה והתחושה צריך לתאר ולדייק. כאן, אנחנו משלבים תהליכים של זיהוי טריטוריית מותג, מבט על השוק והבנה כמה אנחנו רוצים להיות בתוך הלקחת ואיזו זווית תאפשר לנו אמירה ייחודית ועדיין שונה. כך למשל, כשבנינו מותג למחלבת בוטיק הבנו שלא יהיה נכון ליצור מותג ששובר את כללי המשחק, אלא שכן מספר סיפור שקרוב לטבע ולישראליות ממקום פחות צפוי:
אישיות – משמעות וחוויה יכולים להיות מוגדרים היטב, אבל התוצאה שונה כשאישיות המותג שונה. מותג עם אופי מוחצן, רומנטי, הייטקיסטי (גם אם המוצר או השירות הם לא טכנולוגיים בכלל) יקבלו אסוציאציות אחרות, קצב אחר ומילים אחרות.
אם שם המותג, השירות או המוצר שלכם צריך היות עם אג'נדה מסוימת, עם משמעות, חוויה או קונספט יצירתי ומרענן, אנחנו כאן אם תהליך ניימינג מתודי ועם יצירתיות.